زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

وعده به تکفیر گناهان (قرآن)





خداوند در آیات قرآن وعده تکفیر گناهان را داده است.


۱ - وعده مشروط خدا



وعده مشروط خدا، براى تكفير گناهان:
۱. «فاستجاب لهُم ربُّهُم انّى لا اضيعُ عمل عمِلٍ مِنكُم مِن ذكرٍ او انثى‌ بعضُكُم مِن بعضٍ فالَّذين هاجروا واخرِجوامِن دِيرِهِم واوذوا فى سبيلى وقتلوا وقُتِلوا لَاكَفّرَنَّ عَنهُم سَيّاتِهِم ولَادخِلَنَّهُم جَنتٍ ...؛خداوند، درخواست آنها را پذیرفت؛ (و فرمود:) من عمل هیچ عمل‌کننده‌ای از شما را، زن باشد یا مرد، ضایع نخواهم کرد؛ شما همنوعید، و از جنس یکدیگر! آنها که در راه خدا هجرت کردند، و از خانه‌های خود بیرون رانده شدند و در راه من آزار دیدند، و جنگ کردند و کشته شدند، بیقین گناهانشان را می‌بخشم؛ و آنها را در باغهای بهشتی وارد می‌کنم....»
«لاکفرن» تاکید در تکفیر گناه و «لام» برای قسم است که از آن وعده خداوند استفاده می‌شود.
۲. «ولقد اخذ اللَّهُ ميثق بنِى اسرءيل ... وقال اللَّهُ انّى معكُم لن اقمتُمُ الصَّلوة وءاتيتُمُ الزَّكوة وءامنتُم بِرُسُلى وعزَّرتُموهُم واقرضتُمُ اللَّه قرضًا حسنًا لَاكَفّرَنَّ عَنكُم سَيّاتِكُم ...؛خدا از بنی‌اسرائیل پیمان گرفت. ... و خداوند (به آنها) گفت: من با شما هستم! اگر نماز را برپا دارید، و زکات را بپردازید، و به رسولان من ایمان بیاورید و آنها را یاری کنید، و به خدا قرض الحسنه بدهید (در راه او، به نیازمندان کمک کنید)، گناهان شما را می‌پوشانم (می بخشم‌)....»
۳. «ووصَّينَا الانسنَ بِولِدَيهِ احسنًا ... قالَ رَبّ اوزِعنى ان اشكُرَ نِعمَتَكَ الَّتى انعَمتَ عَلَىَّ وعَلى‌ ولِدَىَّ وان اعمَلَ صلِحًا تَرضهُ واصلِح لى فى ذُرّيَّتى انّى تُبتُ الَيكَ وانّى مِنَ المُسلِمين‌ • اولكَ الَّذينَ نَتَقَبَّلُ عَنهُم‌ احسَنَ ما عَمِلوا ونَتَجاوزُ عَن سَيّاتِهِم فى اصحبِ الجَنَّةِ وَعدَ الصّدقِ الَّذى كانوا يوعَدون؛ما به انسان توصیه کردیم که به پدر و مادرش نیکی کند، ... می‌گوید: پروردگارا! مرا توفیق ده تا شکر نعمتی را که به من و پدر و مادرم دادی بجا آورم و کار شایسته‌ای انجام دهم که از آن خشنود باشی، و فرزندان مرا صالح گردان؛ من به سوی تو بازمی‌گردم و توبه می‌کنم، و من از مسلمانانم! آنها کسانی هستند که ما بهترین اعمالشان را قبول می‌کنیم و از گناهانشان می‌گذریم و در میان بهشتیان جای دارند؛ این وعده راستی است که وعده داده می‌شدند.»

۲ - پانویس


 
۱. آل عمران/سوره۳، آیه۱۹۵.    
۲. ابن عاشور، طاهر بن محمد، تفسیر التحریروالتنویر، ج۴، ص۲۰۵.    
۳. مائده/سوره۵، آیه۱۲.    
۴. احقاف/سوره۴۶، آیه۱۵.    
۵. احقاف/سوره۴۶، آیه۱۶.    
۶. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۲۱، ص۳۴۱.    


۳ - منبع


مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۸، ص۴۷۲، برگرفته از مقاله «وعده به تکفیر گناهان»    


رده‌های این صفحه : تکفیر | موضوعات قرآنی | وعده های الهی




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.